WORLD CLEANUP DAY u ZADRU

Zajednička akcija čišćenja prirode u 191 zemlji svijeta u društvu preko 70 mil. volontera

U nedjelju 16.09.2023. imati ćemo priliku pridružiti se grupi od preko 70.000.000 volontera koji će se u 191 zemlji svijeta na isti dan posvetiti očuvanju i zaštiti prirode. Naša će akcija na taj dan započeti u 09:00 sati na centralnom platou između dvije šumice u Gaju na Žmirićima. 

Iako redovito održavamo Gaj na Žmirićima urednim, uvijek će se naći neodgovorni pojedinci koji za zaštitu i očuvanje prirode ne mare. Posla na čišćenju i uređivanju Gaja ima svakodnevno tako da smo se sa punim elanom i uz veliku volju pridružili ovom svjetskom volonterskom projektu.

 Naš se projekt zove R & R (reuse & recycle) plastic and glass waste from urban woods. 
 
Radi se o prikupljanju plastičnog i staklenog otpada u urbanim šumama i njegova ponovna upotreba ili recikliranje na za to određenim reciklažnim centrima.
 
Akcija je posebno usmjerena prema djeci i mladima kako bi se podigla razina svijesti o količini otpada koji nepotrebno završi u prirodi umjesto da dobije drugu svrhu ili se reciklira u reciklažnim dvorištima.

Potrebna nam je i vaša pomoć, učlanite se u udrugu, poklonite nam svoje vrijeme koje ćemo pretočiti u volonterske sate na dobrobit zajednice.

Ne možete volontirati?

pomognite nam svojom donacijom.