POZIV NA AKCIJU SADNJE ŽIRA

PILOT PROJEKT 1000 ŽIREVA ZA GAJ NA ŽMIRIĆIMA

U subotu 16.12.2023. u 10:00 sati organizirati ćemo radnu akciju sadnje žira u Gaju na Žmirićima. Okupljanje zainteresiranih biti će na središnjem platou između dvije šumice. Način sadnje žira za koji smo se odlučili jako je jednostavan. Ne trebate ponijeti nikakav alat, eventualno radne rukavice.

Sadnja se provodi tako da se štapom plitko razgrne površinski dio zemlje, polože žirevi i ponovno nagrne zemlja preko njih.

Pilot projekt 1000 žireva za Gaj na Žmirićima pokrenut je radi povećanja bio raznolikosti u Gaju. Zabrinjavajuće zvuči podatak da je od 2020. godine od kada djeluje udruga, u Gaju srušeno ili posjećeno 67 velikih odraslih stabla, sve zbog štete od olujnih vjetrova. Nažalost još će 40 velikih stabla biti srušeno radi gradnje novog raskršća na  Žmirićima.

Upravo to su razlozi da svojim akcijama pošumljavanja i obnove zelenila nadoknadimo izgubljeno drveće i ujedno povećamo bio raznolikost u našem Gaju. 

Potrebna nam je i vaša pomoć, učlanite se u udrugu, poklonite nam svoje vrijeme koje ćemo pretočiti u volonterske sate na dobrobit zajednice.

Ne možete volontirati?

pomognite nam svojom donacijom.